Tuesday, March 23, 2010

take over ke take away???-.-"

take over : ambil alih
take away: bungkus, bawak balik.

baru2 ni, pergi majlis mesra MARA.
tempatnya, kat GMI.klu xtau apa tu GMI, sila google sendiri k..

balik, uncle bas singgah kat perhentian jejantas ( sebenarnya kitorg yg suruh singgah.haxs! )
sempat beli makanan je pun.

naik bas, sambil makan.salah sorang kawan ak beli KFC.
cheezy chikaroni.sedap! ( erm...bley arr )
tiba2 ak teringat satu peristiwa klakar masa ak f4, kat restoran KFC.
ak pon bukakla cerita kat dak2 MARA yg ada dlm bas tu.
lepas ak cerita, mati2 kena gelak!sampai hari ni...
cehhhh!

haa, nak tau gak apa ceritanya?
dgn syarat, jumpa ak lepas ni, jgn cakap apa2 cam bdk2 MARA tu slalu buat.huhu=)

tarikh : 2007
tempat : KFC, Giant, Taiping (xsilap ak kat Giant-.-")

ak outing dgn kawan2 ak.
balik, xmo makan makanan DH.sombong!
sanggup abis duit beli KFC.

masa sampai kat kaunter, ada sorang kakak bagi senyuman manis ( da kerja dia )

'selamat datang. nak makan atau bawa balik'

aku pun, dgn yakinnya cakap,

'nak take over'

tiba2, kakak tu buat muka kerut.mengapakah??~.~
kawan ak siku ak tiba2, sambil bisik,

'take awayla ena'

erkkkk??ak cakap take over rupanya.
patut muka dia kerut.
kalau ak jadi dia, bukan setakat kerut, mau ak bagi penampar ja.
suka-suki nak ambil alih kerja dia.

sejak hari tu, bila sampai KFC, ak akan cakap nak bungkus!

dan ak xpernah da menjejakkan kaki ke restoran KFC tu.

MALUUUUUUUU!!!



9 comments:

azman said...

hahaha...
aku nak take over kfc la lpas ni...

virgo_blue91 said...

woih erna seb bek ah ko sedar diri haha

Anonymous said...

hahahha.. erna.. erna.....

-zuli yg malas nak sign in

nina mazlan said...

azman : sila2..ley arr blanja ak slalu..hak3..

jannah : ak mmg sedar diri arr wei=p

zuli : gelak nampak-.-"

akoozzunny said...

erna!!ahak2..aku pun selalu gelak kat ko..hahahaa

nina mazlan said...

zunny :cesssss...chaletmates ko suma suka gelakkan ak..haha..sabar jek..

akoozzunny said...

sABar ye budak toi2..xpe2..u kan dah take over tugas panjat memanjat.xpyh kerja kfc dah..hehe:P

aKmA said...

salam...

:)..hehe kelakarlah cerita awak ni..tergelak pulak membacanya..akak rayau2 blog junior KY ni..hehe

InsyaALLAH, kalau ada rezeki kita jumpa di UK sini, atau Malaysia sana..

-kak akma, belfast, uk-

nina mazlan said...

thanx kak akma sudi lawat blog yg lama x diupdate nh.hehe.i'A.nak g UK sgt=)