Friday, October 21, 2011

LIFE is like a HEARTBEAT. :)

selalu dalam movie
kalau hero kemalangan ke, masuk hospital
mesti tunjuk pergerakan degupan jantung dia (translate sebijik2 dr BI -.-)
kalau degupan jantung dia bergerak macam ni


tu tanda movie tu happy ending
dan heroin pon akan senyum sbb hero dapat 'hidup' dia balik

tapi, kalau pergerakan degupan jantung dia macam ni


tu tanda movie tu sad ending kan?
sbb 'no heartbeat at all' = 'hero dah mati. movie tamat' kan?

berani jamin, semua orang dekat dunia ni mmg mengharap pergerakan jantung yg pertama tu kan?
ada ups, ada downs
takde siapa yang nak pergerakan jantung yg straight jek, tanpa ups & downs

begitulah jugak kehidupan kita
nak taknak, mesti kena ada ups & downs
kadang2 kita mesti kena ada dekat atas, dan kadang2 tak salah untuk kita merasa berada di bawah
kalau hidup kita asyik berjaya jek tanpa ada ujian kegagalan
maknanya graf kehidupan kita hanya straight jek

so, setiap kali kita menghadapi ujian dalam hidup
tak kisahlah ujian kenikmatan atau ujian kesedihan
cuba lakarkan satu graf
kalau graf kita macam ni



bersyukurlah
kerana Allah sedang memberikan kita KEHIDUPAN

:)

having an infection. Allah sedang mengampuni dosa saya. :')


3 comments:

Norain Ishak said...

LIKE!!!!!
Letak button LIKE please.

نور عزتي said...

dan dalam melakar graf kehidupan tu, kena aware dgn x-axis n y-axis tu ..

kalau graf kita berada di atas dan hampir melepasi y-axis, berjaga-jagalah .. jgn berhenti bersyukur dan berkongsi nikmat dgn yg memerlukan ..
n kalau graf kita smakin mghampiri garisan x-axis, mgkin ada sesuatu yg x kena, cuba kenalpasti dan perbetulkan keadaan ..

*xtaw la make sense ke x .. haha ..
Salam jumaat ! =)

Nina Mazlan said...

norain: tanak! :P

KAK zati: pon bolehhhh. hehe. :)