Sunday, August 29, 2010

Sila Jangan Bajet COOL, Oke~~

masa kat rumah,before kuar g mid

'weyh,ak xde baju cantikla.camne ni?'

'nah,pakai baju muslimah ak ni.lawa gak'

'huh!xnaklah.malu ak g mid pakai baju muslimah'

masa balik dari mid,singgah masjid shah alam (cop,mid ngan masjid shah alam dekat x? =.=')

'huh?xkan nak solat kat masjid ni.seganla.kita balik solat kat rumah jela'
(sambil hentak2 kaki bajet comei)
'laa,nak malu kenapa?kita solat,bukan nak menari gee dalam tu :-O'
'tapi baju ak ketat.ko xpela pakai baju muslimah.malula'
oke,sekarang aku paham,cara berpakaian kena ikut keadaan sekeliling.hmm,mungkin nanti kat akhirat Allah kira dosa bukak aurat hanya bila kita berada kat tempat2 ibadah.dosa bukak aurat kat mid atau tempat2 hiburan lain Allah xkira.apakah?? +_+!

masa tengah duduk tunggu nasi goreng pataya kat cafe
'bila..ku imbas lagi...terusik peristiwa dulu...la la la~~'
(menyanyi ala2 illa sabry dgn nada yg macam nak jerit mintak tolong!)

'huish.apa ni nyanyi kuat2.Abu pandang tu.auratla'

'ala,Abu je pun.lepakla.derrr,,,,'

lepas makan g surau,xsolat maghrib lagi dowh -.-"
dalam perjalanan nyanyi lagi
(biasala,dulu before masuk kolej cita2 nak masuk AF)

'semalam I call U,U x answer...U kata U keluar pergi dinner~~'
sudah,lagu 'kantoi' la plak dia nyanyi maghrib2 ni

tiba2,tanpa ribut,tanpa petir
(memangla da musim panas =.=')

'aik,ko pehal?tetibe senyap?xkan tiba2 Allah tarik suara tu bg bisu kot?'

'shhh,tu,presiden muscom lalu.malula,suara tu kan aurat'

amboyh,macam tu rupanya.bila kat depan laki2 yang hot (ak x penah cakap pres muscom x hot ye), kat depan laki2 yang gila2 ( skali lagi ak x cakap pres muscom skema ye =.='), kat depan laki yang suka-suki nak pegang tgn perempuan macam pegang adik dia ( oke,kali ni ak cakap pres muscom i'Allah jaga batas =P), bolehla ye tunjuk aurat apa semua.hmm,kali ni,mungkin Allah dah asingkan,da buat list laki 'hot' dan laki soleh.jadi,kalau kita bukak aurat kat depan laki2 dalam list hot ni,dosa bukak aurat Allah x kira.camtu ke?

nota kaki. :)

~kalau org bg alasan xnak berdakwah sbb rasa diri still x perfect lg,sila tanya dia,bila dia akan perfect supaya boleh sama2 berdakwah?esok?lusa?mggu depan?xtau kan.jadi,sila jgn buang masa lg.mari kita bekerja.sharing je apa yg kita tau.dalam masa yg sama,ia dapat membentuk peribadi kita jugak ^_^

~selalu dgr org cakap camni : 'bulan puasa mana boleh mengumpat....bulan puasa mana boleh buat jahat...bulan puasa....'.oke,jadi bulan lain bolehla ye?baik,kalau camtu,silala puasa selalu supaya dosa berkurang.*peace*


5 comments:

atirahzalahuddin said...

ok. terbaik la erna. congrats !

atirahzalahuddin said...

ok. terbaik la erna. congrats !

Ummu Safiyah said...

lg satu aku pling nyampah.. kte kritik btujun mnegur, die kata masng2 manusia de kelemahan.. derrr.. alasan basi.

MeAndDaOnlyMe said...

a'ah , agak stuju .. agak basi la utk mnsia2 zaman cyber neh ??
dah kate ade kelemahan .. sah2 la yg org tegur 2 adlah salah satu kelemahan ?? ke macam mane ??
jom , perbaiki diri sambil memperbaiki sekeliling !! =))

Nina Mazlan said...

tirah : =)

ummu : hehe.sabar2,, ;-p

tot : jom2 ^_^