Monday, July 18, 2011

beriman dgn BLOGGER?

wahyu pertama IQRA' = BACALAH
sbb tu berlambak2 blog, website yg dah wujud sekarang ni
untuk dibaca oleh org2 yg suka membaca

tapi kejap, betul ke kena baca jek?

ok, katakanlah, *aku ckp KATAKAN ok*
korang ni mmg minat gilos kat blog aku
hmm. hmm. haa, sapa nak muntah pegi cepat! -.-

ok, da muntah? sambung baca.

korang minat gilos kat blog aku
apa yg aku tulis korang setuju
haha. obses kot korang ni. haish. *malu*

setuju jek. tak kaji pon betul ke salah.
contoh, aku cakap solat asar 3 rakaat
korang pon percaya sbb dah minat sgt kat blog aku katakan

bila ada entri2 pasal pendapat, cth aku cakap BTN tu best nak mati
atau BERSIH tu mmg patut dibuat
korang pon setuju dgn aku
kira apa2 yg aku cakap mmg betullah pada pandangan korang
mmg tak payah baca blogger lain punya pendapat dah

ditakdirkan aku tipu, atau baik sikit, aku salah informasi
korang pon pergila buat apa yg aku tulis jadik isi usrah ke, isi debat ke
haaa. sapa susah? tu la sapa suruh baca jek tp tak kaji?

so kesimpulannya
walaupun ayat2 yg digunakan oleh blogger2 sekarang nampak macam best
follower2 blogger2 tersebut berduyun2
tak semestinya segala benda yg dia cakap tu betul
senget apa solat asar 3 rakaat?

baca dan kaji. rujuk balik al quran. hadith. jgn baca jek dan setuju.
pastu yakin jek pergi debat dgn orang lain.

ingat balik, kita hanya baca utk menambah ilmu
bukan beriman dgn blogger sampai segala benda nak kena percaya
ada paham?


*first time dengar istilah ni dkt BTN. kira ok la kan? :P*


1 comment:

Saya Piya said...

btol2.. n biar aku tmbah sket kat sini. even apa yg penceramah btn bg tau, pn tak semestinya betul. ada yg betul tp dipotong2 cerita tu.. cite tak habis.