Saturday, June 18, 2011

LAST POST DI KY! :P

malam terakhir dkt KY. tak nak tidur. sbb kalau bgn esok, dah kena tinggal KY. T___T
esok awards day. malam ni nak tulis entri terakhir dkt KY. blog ni cukup umur 2 tahun. start masa aku mula2 masuk KY. nak sambung lg ke lepas ni? heh. akan dipertimbangkan.

2 tahun dekat KY, macam2 org jumpa. ada yg kenal2 macam tu jek. ada yg sgt2 rapat. macam mana pon, semua aku syg. so, kat sini, rasa teringin nak tulis wasiat terakhir utk org2 yg aku rasa patut dapat wasiat nih. heee.

MY BESTFRIENDS.

norain: 4 tahun kot dgn ain. sedih pulak nak pisah. dah la ain kat IRELAND, ena kat UK. T___T tak kira, ain kena jugak turun kent. btw, kirim slm dekat BAPA PENYAYANG. :P

intan: akan jumpa intan dkt KENT. so, tak nak cakap banyak. hee. btw, intan yg berotak kartun sgt2 byk tolong aku dlm pelajaran. thank you. i love you soooo much.

afwa: walaupun kau sarcastic, aku ttp syg kau. sebab kau aku jadik diri aku sekarang. nnt kat UK nak jalan sama tau! dan kawen jgn tak ajak aku. tp kalau dkt negeri yg jauh tu, kau kena sediakan transport tau. lalala~~

lala chan: walaupun ang pelik, aku ttp rasa ang lain dr yg lain. ang sweet, hadoi, malulah. *blushing* pesanan ikhlas dr aku, JGN OBSES DGN DIRI SENDIRI. ngaaa :D


mursyi: mursyi sgt cool. haha. akan rindu nak tgk mursyi makan. tak la sopan. tp cara makan tu ada seni *bak kata daddy aku*. thank you for everything.

ummu: dlm byk2, kau yg plg aku rindu. sumpah tak tipu. thank you jadik penasihat baju aku. thank you jadik pendengar bebelan aku. aku malas nak cakap, tp aku mmg syg kau. weee.

mas: heh. sampai sekarang, ena tak dpt beza bila mas sarcastic, bila mas serius. =.= akan rindu sifat ke'mama'an dlm diri mas. haha. kirim salam dekat mak mas, adik mas, dan Z.A :P




najwa: aku igt ayat najwa 'bodoh, bodoh' =.= jujur dan innocent jek an?cehh. waa, akan rindu najwa yg kiasu. nanti dpt jadik doktor, jgn innocent sgt!

tasya: hey pervert *lalala~~*, nt pos kat aku gambar biancaa tgkp tu. haha. tu kejayaan terbesar aku tu. bukan sng. btw, thank you cikgu bio. nt bg alamat sek, aku antar anak aku belajar bio dgn tasya.

dalila: tak de menda nak cakap. sbb dalila terlampau sopan. =.= btw, dalila BUSUUKKKK!

nabilah: waa. klu aku dpt fly, ko yg plg berjasa, tau!! thanx ajar aku. thanx selalu annoyed aku. =.= rindu nabilah yg suka bt echo.

maisarah: mai wangi yg comel, be positive always ok? i love you.

adin: thank you for everythings. good luck! ^^



 KY BEST SBB KORANG TAU?

MUSCOM

thank you untuk semua MUSCOM 10/11. seronok kerja dgn korang.



husna & mai: mintak maaf klu terasa hati masa ena tolong usrah.

wan & ck: mintak maaf klu jadik vp yg tak effisien.heeee.

hamizan: serius aku respect dgn kerja kau!

assakir & sheikh: aku rasa muscom tu best sbb ada korang. haha. sempoi~

yana: terima kasih sgt2 sellau tolong amik benda2 alah masa nak tayang video tu. syg angggg.



dan untuk yg lain2, minta maaf kalau jadik garang, direct, annoying dan sewaktu dgnnya. hee.

DIAMONDERS

thank you diamonders. seniors, juniors! semua2lah. best cheer sama2 dgn korang. makan sama2. duduk sama2. mesti rindu sangat nanti kat diamonders. T___T

dya & shairah: dya ngan shairah kiasu selalu. segan nak tegur. hee. btw, seronok picnic sama2 aritu. ^^

pikang: heh. budak ganu nih. last sem susah betul nak nampak. =.= makan nasi selalu. nt kat UK tak jumpa baru tau. haih.

harinn & azman: heh. macam mana pon, korang ttp kawan yg baik. kalau takde korang, first & second sem aku mesti tak best. *hiperbola gila an? :P*



fez: aku tak rasa kau akan baca, tp nak cakap jugak. seronok jadik anak buah kau. seronok handle house trip dgn kau. thanx2!

saara: i love youuuuuuuuu darling. the best chaletmate. thank you kejut ena pg2, thank you selalu tolong ena. waa, mesti rindu suara saara nanti T___T 

sophie: sori salah silap. heee. sophie lawa pakai tudung color selain hitam. wee.

zunni: haaa. slmt menempuh alam baru. jemput tau!

lee: aku nak cakap satu jek. jgnlah random sgt. haha.

judo, assakir: haa, kali ni, aku rasa koranglah yg bg ceria diamond nih. aku igt masa dlm bas pegi perhentian, suara korang jek yg bergelak ketawa. huu. jumpa kat BTN.



zameeQ: ok. aku malas nak cakap, tp last an. haha. aku tak boleh kalau tak mengaku yg kau aset yg agak pentinglah utk diamond. so, baik kau bg diamond mng housecup tahun dpn. dan bangsawan, gelaklah elok2 sikit. -_- and last but not least, jgn sengal sgt!

fifi: aku tak sgka budak sengal mcm fifi best student integomb. :P btw, good luck sem depan. handle juniors molek2 deh. dan, aku rasa, spec sgt sesuai utk fifi. ^^

 zack & yaya & irsyad: haa. thank you utk percutian ke perhentian yg best. wlpn stranded an? =.= handle house baik2. buli jek juniors masa bangsawan. haha. ktrg seniors diamond semua rasa, dgn adanya ketua mcm anda bertiga, diamond boleh bersinar sem depan!



dan utk semua diamonders, gonna miss you all soooo much. juniors, jgn skip untuk bangsawan. tau tau. senior girls, kata nak buat reunion? :P

JUNIORS

anah: mula2 kenal, takut nak tegur. hee. tp bila dah kenal, rasa sedih nak tinggalkan. huu. jaga kolej elok2. apa2 yg dibuat, ikhlas hati kerana Allah. kagum dgn anah. :)

KD: jaga adik2 elok2. tak sempat jumpa KD. tp k.erna sure, mesti akan jumpa lg nanti. hee. tolong anah. btw, wida' aritu hebat!

syaza: sentiasa ceriakan diri. bak kata kakak aritu,' don't sweat on the small stuff' (eh betul eh eja nih? =.=). seronok kenal syaza. good luck bangsawan. wee.

hijjaz: suka dgn kepimpinan anda. teruskan berjuang! pilih pengganti elok2.

imran: SC juga. jaga elok2. haha. teruskan berfalsafah? :P

rose, wawa, zack: house sgt penting. indahkan aktiviti2 house dgn islam. ^^

nisa':  waaa. mesti sgt rindu dgn nisa'. siapa nak cakap kelantan dgn k.erna lg? T___T

adila, amirah syazana, amira, laila, hanis, adah, waida, syamilah, qistina, prem, bean, anne, ina, alia, dan banyak lg. fuhh. tak larat nak list semua. tp semua k.erna sayanggggggg. jadik seniors yg baik next sem.

CLASSMATES

jannah: thank you for everything. nanti ena singgah herriot watt eh. hee. i love you.

almaz: jumpa dkt kent. dah. tak nak tacing byk ngan kau. geli. =.=

shikin: eh classmate ke?heh. bolehla islamic. 4 tahun sekali, nt i'Allah sama lg 3 tahun. haih. ang nih tak bosan ka dok ikut aku ja? :P



afiq anuaQ: heh. walaupun kau org kelantan yg suka perasan utara, aku still rasa kau best. congratz dpt jadik best scholar. waa, hebat! nanti ajar anak aku maths. hee. btw, aku rasa slang utara kau lg sedap dr hazeerah hashim kot. :P

hannan: benda yg plg aku i8ngat ttg kau ialah status FB. heh. teruskan bermotivasi. nt boleh jadik pengacara semanis kurma pulak!



dan semua2 classmates applied, pure, econs, acc (dulu jek), islamic, malaysian, ict, ielts. mintak maaf salah silap. seronok belajar dgnn budak2 genius mcm korang.

3 MOST IMPORTANT PERSON IN MY LIFE


hazeerah, fiza, aina (ni wasiat utk anda bertiga)



-jaga amal, jaga iman, jaga segala2nya.
-kat mana2 pon kita duduk, ingat yg Allah tu sentiasa nampak apa kita buat. malaikat sentiasa mencatat apa kita buat. so, selalu buat amal tau. hee.
-mula2 nak pegang adik2 usrah, rasa cuak sbb dapat hazee, aina, fiza. sbb rasanya korang lg hebat kot dr k.erna. T___T
-next sem kalau boleh bawaklah adik2 sitting. kalau tak mampu, gabung tau. pastikan islam terus tersebar.
-ingat, al quran tu surat cinta Allah untuk kita. selalu tadabur al quran. jgn baca jek. paham dgn hati. rasa la quran tu.
-jgn pernah ras alelah ada kat jalan tarbiyah. sbb tanpa tarbiyah, kita akan lebih lelah. ingat Allah, hati akan tenteram.
-mintak maaf k.erna tak hebat macam org lain. sekadar berkongsi, sitting sikit2 bolehlah. tp k.erna harap, kalau tak banyak pon, amiklah pelajaran dr apa yg k.erna pernah pesan tau.
-sangat2 sedih nak tinggal korang. T__T hope dpt sitting lg nanti.
-k.erna sayangggggggggggg koranggggg!!






TAIPING

norain, hanisah, shikin, taemin, munir: haha. dari taiping ke ky dgn korang, akhirnya berpisah jugak. btw, teruskan berjuang. hidup taipingggg!!




RANDOM

nak list2 sorang2 tak larat. ni pun tulis 2 hari. haha. utk semua2, esp usrahmates, kira, mariam, afwa, adila hadi, nabilah, intan, ateeqah, yaya, pikang, sgt2 seronok sharing dgn korang. akan sgt rindu dgn korang.

siapa2 nama takde dlm ni, bukan ena tak sayang, tp otak tepu tak dapat pikir dah dan tak larat nak list. hee. terasa syukur dapat kenal dgn korang. selamat berjaya. ^^














JUMPA LAGI NANTI. KALAU BUKAN DI DUNIA, INSHAALLAH DI SYURGA.

hmm. walaupun KY best, aku still rasa best life aku dkt taiping.

kalaua d ajodoh, jumpalah balik. ye dak?



21 comments:

Norain Ishak said...

haha.statement second last.so true.tak tahu kenapa.

Nina Mazlan said...

kan kan?hee.still tpg plg best. (:

Mohammad Hijaz said...

sgt tak sngka kau describe akuu dalam blog kau..(perasan giler..). ok la, all da best .igt pesan Nabi dalam hadith pasal musafir tu..=)..sila jgn perasan klu aku kata bgini, tapi aku kagum tgk ko boleh mingle dgn sume orang...huu=)

Nina Mazlan said...

hijjaz: eh kau ada blog?hee.oh betul tu, jgn perasanlah. =.=

i'Allah igt hadis tu.syukran2.haha.

mingle?heh.bukan mingle, tak malu jek pegi tegur segala jenis manusia.lalala~~

teruskan perjuangan. ^^

zameer.zaihan said...

heh. aku x touching. aku x touching. lalala~

warghhhh. sedihnya seniors dah klua ky. T___T

btw, ni ucapan aku. thank you ernaq, sbb jd kakak (senior) yg baik. Ko antara muslimah yg sporting dan sempoi yg aku x takut. (rmi pmpuan aku takut -.-) pegi uk nnt hantaq souvenir kat ky, tulis nama zameer: academic exco, best singer dikir barat blablabla house of diamond. wpun org ckp aku sengal, kau tetap lg sengal drpd aku. Bc quran byk2 lg pg2. Truskan buat usrah dan ckp dgn suara yg kuat mcm petang2. Hidup hanya sekali, jgn dibaziri. Jadilah seperti kucing di ky, tidak mati walaupun DH x bukak cuti ni.

"sesiapa yang inginkan dunia, adalah dengan ilmu, sesiapa yang mahukan akhirat, adalah dengan ilmu, sesiapa yang mahukan kedua-duanya, adalah juga dengan ilmu"

ps: jgn bgtau sape2 pasal 'benda' tu. malu aku. -.-

ling ling said...

aku suka ucapan kau yang last tuh kat secrion bff!haha wink2!!!

Hiz'da said...

wahhh. tengs ernaq.. terharu aku.. muahaha...

*jwpn kpd second last statement ko. maybe sbb ko lg lame kt teping kot.

Nina Mazlan said...

zameeQ: kau terharu an?lalalala~~

ucapan kau kedengaran sgt sarcastic. =.= tak payah nak ungkitla psl bc al quran pg2 tu.suara kuat tu.kejam btol.

btw, ye aku tau, aku mmg best.haha.tp kau patut takut ngan aku, sbb aku grg.pelik. -___-


souvenir?heh.tgk arh klu aku igt lg kat kau. :P

dan 'benda' tu, heh, dgn syarat, kau kena bagitau kat aku klu ada org lain pulak yg buat mcm tu kat kau.lalala~~ :DD

Nina Mazlan said...

ling ling: err...lala kah? -__-

tp ucapan tu tulus ikhlas dr hati.bukan propaganda tau.heeee. :P




hizda: gedik arh harinn. aku tak lame ok. =.= dan dan, aku nak cakap lg, aku suka ucapan last kau.haha.hebat! nt kat soton kalau bg ucapan lg, record antar kat aku. :P

hazee.hashim said...

huaaaaa ernaQQQ!!!!
T.T

KOrang da xde kt Ky. cne ni cne ni cne ni? :(

Neway, terharu do, "most important person" *blush* Ni yg org rasa TERpaksa tulih dedication jugak nih! Thanks for everything ErnaQ. Wlupun kdg2 org sengal, ketahuilah, sedarlah bahawa anda jaoh lebih sengal. tp xpe, sbb hazee tahu, itulah cr Ernaq zahirkan kasih syg anda terhadap org. :P

Jaga diri leklok. nanti bila org dtg jln2 kat UK, FREEkan diri anda. Kena jadi tourguide. :D

Last but not least. Chait! perlu ke gtau sume org, org punye loghat utagha ceroi? =.=" malu ah! :$

Kayh. tu je. Peace out. XOXO.

Nina Mazlan said...

hazeeraQ: heh.tologlah jgn sengal ms komen.org tak sengal ok. org sweet. :P

TER?eleh.sebenarnya mmg nak bt satu post tuk k.erna an?tp segan.so bt2 komen kat sini.yela2.org paham. *blushing*

UK?heh.klu turun UK.yela.org tu nak amek SAT an.nak gi US. T__T

dan dan, tologlah blajar ckp utara lek lok sikit.geli org dga. -_-"

i love you macek! tahun dpn lawan dgn zameeQ, sape dpt jadik best scholar, k.erna blanja kat UK (klu org pegilah :P)

hazee.hashim said...

haha! ernaQ, takyah gitau pon org mmg akan lawan zameeQ tuh. dia memang senantiasa mencari psl.
Btw, (ni mmg soalan nk cr psl) 'benda' ape yg zameeQ maksudkan? haaaa. ni yg org curious nih. B-)

Nina Mazlan said...

benda?heh.kali ni k.erna kena sokong zameeQ.tak boleh bagitau.tanya sendiri. :P

Aizuddin Abdul Hamid said...

ernaq: thanx (mls nk tulis pnjg2) ;-p

Nina Mazlan said...

pastu cakap penat komen. =.= tembak kang~!

Saya Piya said...

okay.. aku tlmbat sket la nmpknya.. mklumlah dah lama xon9. heee
well.. aku bjaya kejut kau hari trakhir utk pergi breakfast!! =P
diamond BEST! ernaq ngaa lagi best.. muahaha..

KD said...

Kak Erna..thanks!
Sorry tak sempat jumpa :(

Nina Mazlan said...

ummu: fine2.kejayaan terbesar tu.bukan sng nak kejut aku. :P

ye, aku mmg best.aku tau.lalala :D



KD: hee.takpe, nt ada jodoh jumpala. :)

amirahsyazana said...

syg kak erna jgk!take care:)

Lala Chan said...

err..nina, aku rasa ling ling tu afu..sbb aku baru baca post ni arini.hahaha.

err,soalan! 'pelik' dengan 'lain dari yang lain' tu tak sama ke? aku rasa sama ja..cuma pelik kedengaran negatif tpi lain dari yg lain kedengaran positif. Tapi realitinya, sama ja...kan?? Haaa..ckp ja aku pelik, aku tak kisah..aku tau aku pelik.. =D

Thanks dear, bukan sebab mention aku kat sini, tapi sebab segala gala macam yang we've gone through.

=)

Nina Mazlan said...

amirah: hehe. :)

lala: ye aku paham da beza dia. -.- mmg weirdo ang nih.haha.

welcome, n thanks jugak!