Wednesday, December 29, 2010

Selamat tinggal 2010

assalamualaikum ^__^

waaa, da akhir tahun kena buat baik sikit, bg salam
sambil buat muka comel gitu
jawab!jawab!

hari ni 29/12/2010
lagi 2 hari nk masuk 2011
lg beberapa hari nak masuk 20 T.T
tp best jugak lahir awal tahun ni
buat entri azam tahun baru dgn entri azam birthday sekaligus jek
korang xboleh, jgn jeles, waaahahahaha =D
comel x gelak gitu?

comel kan kan? :P
ok, memandangkan ni entri terakhir aku bergelar gadis belasan tahun
waaa, gadis belasan tahun kau, feminin gitu
aku nak buat entri lepas laku sikit
come on, tahun depan aku kena jadi matang kot *ehem*
hari ni nak menggedik-gedik guna bahasa yg jarang2 ada dlm entri blog ni
korang xsuka?
waaaa, bagus2, mmg itu tujuan utama aku
asyik org jek bg aku annoyed, aku nak bagi org annoyed gak
xsenonoh perangai kau erna, akhir tahun carik pasal =.=
 tp, ada aku kesah?? (trademark nih!)



maafla ye, tp nak buat jugak
xsuka, pegilah bukak blog org lain dulu
tahun depan datang balik
*wink3

ok2, stop merepek
nanti edward cullen pon menyampah ngan aku
*apa kaitan????*

tgk!tgk!da berubah da muka madu gu jun pyo nih~

 2010 dah nak berakhir

woooowooooo
parti jom?ngaaaa~~
jgn nak mengada kau erna
nak kena ligan ngan daddy sampai UK?
free2 jek, xya susah2 kau belajar nk fly sana
weeeeee >_<

perasaan?
sedih weyh, da nak masuk 2011, dan nak dekat mati aku nih
kau sedih ape erna?bukan best ke mati?dapat lari dr tipu daya dunia?bukan tu ke yg kau idam2kan selama ni?
mmgla, tapi amalan aku xcukup, waaaa, tacing nih :(


aku nangis pon comel kan?

ok, tukar mood
lagi, gembira pon ada da nak 2011
da nak dekat kahwin
waaaaaaaaa *muka teruja*
gatai punya budak! (haa, aku da dengar suara2 sumbang mengumpat aku, ayyok)
da nak masuk 2011 weyh, hentikan la budaya mengumpat tu, isk3
lagi rasa terharu sbb 2010 dah nak pergi
padahal 2010 lah guru terbaik aku

2010 GURU TERBAIK?

errr..makcik sape sesat nih?amik balik =.=
wahh2, kalau mr alderson baca, mesti dia terkilan dgn aku
ade ke patut aku cakap 2010 guru terbaik?
bukan mr alderson?
apakah?apakah?

tp betul weyh, dlm tahun 2010 ni lah, aku belajar jadik seorang 'aku'
kalau cakap org2 yg berpendidikan tinggi
2010 ni kira macam turning point perubahan diri aku la
dan 2010 jugak, aku rasa tahun yg paling tough dalam hidup aku
dan sbb tahun ni tahun tough (waakakaka, pelik gila ayat =.=)
aku rasa tahun ni sgt sgt panjang kalah KTM perlis-johor (errr..ade eh?)

budak, ni baru namanya tough.waaaaaaaa =D
nak menghabiskan tahun 2010 ni rasa macam nak habiskan coklat satu lori
tapi xpela jugak sbb coklat sedap
haish~~

ok, start sem satu kat kolej
xmo cerita sebab tu tahun lepas
weekkkk
nk start cerita dr sem 2

apa yg tough nya erna?
cer stori mori sikit haa!

start sem 2
aku kena lantik jadik MUSCOM
aku xmo cerita banyak sbb ni hal organisasi
nanti lepas baca kisah aku, junior sorang pon xhingin nak jadik muscom kang
haa, sapa nak jawab?xkan ck pulak?isk3

xsuke gambar ni sbb aku terasa besar =.= sedap sikit ayat, aku terasa tough.ngeee~~

 tapi, sepanjang aku jadik muscom, mmg bestlah
sbb rasa macam satu keluarga
xtaula org lain rasa ke x
tapi, pd pendapat aku
ukhwah antara kitorg walaupun org x nampak sgt
aku rasa da cukup kuat utk buat aku rindu lepas handover nanti
tapi, tu cerita lepas handover
nanti aku cerita lainlah


tp, benda yg paling bengkek yg aku alami sepanjang jadik muscom
benda yg paling menguji kesabaran aku *eceeee, ayat xley blah kau erna*
bila org xhabis2 comparekan aku dgn VP dulu, izzati atau nama glam nya zetot, dan jugak cik bendahari, mariam
drg kata, aku dgn zetot dan mariam macam langit dan bumi
dushhhhhhh!
it hurts (ayat trademark bdk mrsm tpg :P)

jauh weyh langit bumi.waaaaaaaaa

mula2 aku malasla nk kisah sgt
tp da lama2, bukak kilang air mata jugaklah aku
waaaahahahaha, erna menangis, geli x, geli x?

tp aku xsalahkan drg jugak
yela, korang bayang, org macam aku, macam erna nih
yg kasar, yg sengal, yg suka merepek meraban bagai
boleh jadik VP?
apa sudah tidak ada manusia lainkah di atas bumi ini yg layak?
haha, mmg patut pun aku dicompare
ikut kelayakan, aku ni sesuai jadik org kebanyakan jek
xsesuai masuk MUSCOM pon
tp mungkin ni takdir Allah, supaya aku ada platform utk berubah 
Alhamdulillah ^^

berubah jadik ape erna?
jadik zetot?
jadik mariam?

oh, tidak2, nehi2
purke? *tiba2 masuk mood rosalinda pulak =.=*

dia suka ros putih macam aku :P

 aku suka diri aku sendiri
suruh aku jadik baik, suruh aku jaga pergaulan, suruh aku tutup aurat, suruh aku ikut ajaran islam, aku akan terima
tapi nak suruh aku jadik sweet?jadik pendiam dan pemalu?jadik sopan santun lemah lembut gemalai?
huh!dlm mimpi pon belum tentu
kecuali kalau korang bagi dalil, cakap semua perempuan kena senyap xboleh bercakap langsung, semua perempuan kena jalan lemah lembut gemalai macam lalang, baru aku buat
sedangkan srikandi2 islam pun, bermacam2 perangai dan sikap drg
bukannya sama jek, bukannya semua macam yg korang suruh aku jadik
cesss!
xde2, i LOVE myself the way i am (betul jugak ke BI aku nih =.=)

jgn jeles :P

pengajaran pertama aku dapat sebelum masuk 2011 ni, aku nak hargai diri aku sendiri
org lain xnak hargai, org lain nk komplain bagai, suka hati drg
bukannya semua org macam tu
ramai lg kawan2 aku yg menyokong aku dan sayangi aku walaupun aku macam ni
kan kan?yes!


diamonders terbaik kot :))


dan junior yg ada hati nak memegang jawatan VP tahun depan
jgn risau
anda mmg sah sah xkan dicompare dgn kakak korang ni
heeee~~~

tu satu
fuhh, baru satu dah panjang berjela
ni kalau tulis lagi, sampai blog2 semua budak ky pun xmuat
waaaaaa, ada aku kesah?
nak tulis jugak
lalalala~~

ok, lagi, aku belajar utk jadik lebih matang
weeeee
macam ni matang erna?
sebelum ni xtaulah kau macam mana?
matang weyh matang
haha
aku belajar banyak benda yg buat aku berfikir panjang
yg buat aku berfikir macam seorang 'wanita'
feeewwiiittttt
selama ni aku sedih aku pandai menangis jek
mestilah menangis kan?xkan sedih nak main warewolf pulak!
aku walaupun gila macam ni, aku still gadis tipikal yg senang tersentuh
weekkk, aku sendiri geli menulis, xtahulah korang baca macam mana gelinya =.=

haha.nangis pon comel ^__~

 tp tu dulu
sekarang aku sedar, menangis xmendatangkan apa2 pon
aku nak hadapi masalah dgn tabah lepas ni
menangis xkan jumpa jalan penyelesaian
yeahhhhh *muka penuh bercahaya*
dan aku xnak terlampau mengadu pada manusia
aku nak mengadu pada kekasih hati pujaan aku jek, Allah
sbb Allah tu da la sweet, romantik
awwww, like2!
 (aku xsangka akan tulis perkataan aww tu, eeeii, geli =.=)

seterusnya, buat kali pertama, aku gagal dapat keputusan periksa yg bagus
i mean, periksa penting
sem tu dah biasala, ngeh3
dan kena repeat tu yg xtahan
hadoiiii

ok, ni over =.=

nasib Allah remind awal2
kalau x, kau hai hai bai bai jela kat UK nun
so, ia mengajar aku, nak dapat sesuatu benda
kita kena berusaha
bukan tunggu dan lihat
ingat smart tag ke ape?
so, tahun ni kena berusaha lebih
junior baik korang ingat pesanan ni
A LEVEL xsesenang yg korang sangka
dan REPEAT xsemudah yg korang jangka
ingat tau~!

translate plz

dan lagi, aku belajar jadik seorang muslimah yg lebih baik
seriously, aku bukan contoh muslimah yg boleh dijadikan contoh
hidup aku dulu, sgt sgt berbeza
turn 360 degree bila masuk 2010
dan sehari ke sehari aku menjadi semakin semangat nak belajar jadik muslimah yg bagus
aku nak bidadari syurga cemburu kat aku
aku nak tarik ramai org masuk syurga
sbb seorang wanita tu boleh tarik org2 tertentu masuk syurga, atau neraka
kan kan?
dan sbb tu jugak, aku tinggalkan byk minat dan bakat aku
minat ape?bakat ape?
waaaa, xmo habaq, weee >_<
dan tahun 2011 ni, aku nak try berubah menjadi lebih baik lagi
jom3 =)
 
haaa!sebelum terlupa
aku belajar lagi satu benda
aku belajar utk tidak salah memanupulasi kemesraan org lain
hahaha
xpaham ke?lalala~~
aku dah buat keputusan, aku xnak suka kat sapa2 dah
biarlah masa yg menentukan jodoh aku
aku muda lagi, baru 20 (nightmare aku cakap umur da 20 =.=)
sekarang perasaan aku suci, sesuci embun pagi
aku selalu idamkan kisah cinta seperti dalam novel2
tp tu dulu
sekarang aku idamkan kisah cinta seperti cinta bilal, seperti cinta sumaiyah terhadap Allah
aku pikir, kalau aku bercinta dgn Allah
nanti, mesti Allah sayang aku
bila Allah sayang aku, mesti dia akan serahkan hati aku pada pemilik yg tebaik
waaaa, ayat da boleh buat novel nih
ngaaaaa~~
good equation erna!yes =D

LOVE ALLAH :))

oklah, ikut hati, byk jek lagi aku nak cerita
tp nnt panjang sgt pulak
kang korang sanggup skip lunch dinner semata2 nak habiskan baca entri merapu aku nih
xke naya?
xpasal2 ibu mengandung disalahkan
isk3

baiklah, punya panjang entri, last2 baru nak bagitau azam kan?
weeee
azam aku tahun ni eh?

"nak jadik NERD yg plg comel"

waaaa, comelnya.siti pon nangis macam nih :D

ehem

"nak jadi diri aku sendiri"

dan

"nak buang segala tabiat buruk aku satu persatu"

ya Allah, didiklah diri kami dgn sikap mahmudah, lindungi kami dr sikap mazmumah

amin
selamat berjaya, selamat berazam
SELAMAT TAHUN BARU

mintak maaf salah silap sepanjang menulis blog ni
teruskan menyokong eh
dan teruskan menegur apa yg perlu
stop meng'compare'


diakhiri dgn ayat OYE
 ( nak aku tambah Q ke? =.=)

waaaaaaaa, lariiiiiiii~~

peace



21 comments:

kwn anda said...

waaaa, like2 ;-p

Nina Mazlan said...

kwn anda, tgk smiley suda =.= like ja ka, bg arh hadiah tahun baru :P

Kong - Si said...

sumpah panjang nk mati..malas nk bace..tinggal komen je la..

first time..

hah ni comment aku : comment..

hahah

Kong - Si said...

lupe.. at least letak la link kt tulisan biru tu..hahhaa..

copyright reserve ok..

Nina Mazlan said...

oye, ko nak aku terharu ke sbb fst time ko komen?waaaaaaaaaa.ok da =.=

fine arh.da letak link.ceit.nk jugak org promote blog die.apa lg,bayar arh.igt free ke? :P

mmg nak bagi ko annoyed pon tulis panjang2.YES!

hazee.hashim said...

Hahaha! nmpknya Oye semakin feymes dgn bbrp kemunculan namanya di blogpost2 orang laen.
btw. like 2345x. :D
PS: sapala yang bkl jd VP thn depan. Hahaha! imagine klu diaorang kena compare suro jd mcm kak e. Sbb senang nk berurusan. Haaaa. Rosak pompuan KY suma. :P

Nina Mazlan said...

haaa,tula hazee.oye kena belanja kita sbb mempopularkan dirinya :P

waahhh2,da balik malaysia.seronok cuti?x'hengat' dunia kau :D

p/s : hazeerah hashim, jgnla jujur sgt kalau ye pon.haish =.=

Kong - Si said...

aku pulak kene bayar? kau la sbb amek trademark aku..haha

btw, yela, tau la aku x feymes cam korang, hazee n kak eQQQQ..haha..

*ttbe emo*

geli weyh,....

Nina Mazlan said...

xamik ok, PINJAM :P

haa,tau pon kitorg femes (ni kejap lg ada anon yg serang nih =.=)

ko arh emo.ko arh geli

GELI WEYH OYEQQQQQQQQQ ~~

Ummu Safiyah said...

hahaha.. erna yg ku sygi..
ko mmg akan hiperaktif wlaupun da berusia 20 puluhan nnti. wakaka

Nurin Ayesha said...

Ya~ ur rite, 2010 is a really a good teacher of life~ Gosh gonna miss 2010~

Nina Mazlan said...

uumu yg aku cintai (wekkk.muntah pelangi), aku sentiasa berjiwa muda.waaahahaha :P


nurin, me too :))

nazrinafifi said...

x sangka aku bley bace smpai habis.. menyesal pon ade jugak sbb bazirkan mase aku jek... wawawa~
*kak E,saye bukanlah peng'compare', tp sy nk minx maaf jugak sbb ade termengumpat akak.. ohoh~ berdosanya sy...

Nina Mazlan said...

fifi, aku xde kaitan eh.ko yg baca :P

btw,apa yg kau umpatkan? =.= cehhh.tp xpe,bertambah2 pahala aku.weee :D

طالب الحب said...

Salam erna ..
masyaAllah dear, post yg sgt zuuup kt hati .. bkn sbb ade nama sy di situ (eh, promote lak =p), tp sy rase awk sgt2 open dlm mmberitahu ramai org di luar sana bahawa kekurangan diri dan kesalahan masa 'kecik'2 dulu bknlah penghalang utk jadik 'logam' yg sgt bagus , utk bergerak fisabilillah, utk mnjadi cntoh dan ikutan org lain, utk bergelar mujahidah solehah !! remember, redha Allah yg kita carik, bkn redha manusia .. may Allah bless u n help u all the way dear .. x sabar nk menyambut antunna ke bumi UK ni, x sabar nk bekerja bersama !!

=)

Nina Mazlan said...

zetotkah?waaaaa,kangen bangat sama kamoo :D *tiba2 jek igt asal usul*

ye eh?xsedar pulak ena tulis tu open.rasa mcm da rahsia2 da.ngeee~~

xsabar bila dga nak 'kerja' sama tu.xsabar nk jumpa zetot balik.mana tau,kat sana pon,ena jadik pengganti zetot ke?weeee :D

hazee.hashim said...

ewwww. Geli ah tengok Oye buat2 emo camtu. Geli satu badan.
O n btw, Kak E. :P Orang diajar, Qul al-haq walau kana murran. [berkata benar walau ia pahit] haaa. Sebab tu kena ckp jujur.
O n btw, Fifi. byk kau mungumpat. =.="

Nina Mazlan said...

hazee, mgkin k.erna kena ckp camtu balik kat hazee,

"Qul al-haq walau kana murran" :P

tang fifi,xnak campur.haha.tp agak arh =.=

OYEQ GELI WEYHHHHH :D

Kong - Si said...

girrrrrrrrlyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy :P

Who Am I said...

Woit, mantap tulisan ko ek... ha3... Smoga kita lebih berjaya tahun ni (especially budk2 MARA... hu3)... n Erna lg tua dr aku... ha3...

Nina Mazlan said...

oyeq,pehal ko?tebiat? :P

asri : mantop?hee.i'Allah.waa,nk flyyyyyyyy...