Friday, August 26, 2011

Tribute To noRAIN; i sure miss you a lot. :(


masa mula2 masuk taiping, fst orang yg ditegur adalah rain. ingat lagi muka blur rain. muka 'pehal minah ni excited sgt?'rain. muka retarded rain. haha.

masa fst & scnd sem kita sama2 nganga tgk org dapat award principal honor (3.5 above). masa third sem, rain bg semangat kat ena utk struggle supaya boleh naik pentas jugak. dan, result 3rd sem sgt mengembirakan. ena dpt 3.67, tp rain sgt teror sbb dapat pecut sampai 3.86. rain mmg pandai dan kiasu sejak dulu. :)

ingat lagi, mcm mana kita selalu gaduh dkt taiping ena bukan jenis yg suka pujuk orang. bila da cool, baru ena mintak maaf selalunya. tp rain, bagi surat cinta siap.

'dari jauh bau bunga, bila dekat bau taik'

haha. senget. tp ayat tu berjaya bt ena cop RAIN SWEET. lalala~

ingat lagi, masa nak dapat result interview. pukul 1.30 pagi camtu rain call. cakap dapat gi KYUEM yg masa tu ingat kat ceruk manalah kolej ni. pastu, rain volunteer nak cek ena punya result. dan, ditakdirkan, jodoh kita panjang.

dan, masa hari register, rain punya chalet sebelah jek dgn chalet ena. itu sgt bagus. heee~

masa dekat ky, taklah rapat gilos sbb subjek lain2. tapi, bila ena serabut ena suka carik rain sbb ena senang dgn rain. until now, rain lah pendengar terbaik ena. ena sgt harap dapat fly jugak mcm rain sbb rain ena tau komfem dapat. haha. lepas hari keluar result, sgt sedih dan serabut. tapi bila dapat tau rain, ummu, nabilah dapat result gempak. ena hepi sikit. yela, at least, nt boleh dapat souvenir dr uk & ireland. lalala~

dan makin dekat rain nak fly, ena makin sedih. sebab taktau bila dapat jumpa lg. nak hantar rain pegi KLIA? jgn haraplah. nanti kapal terbang semua tertunda sebab ena golek2 dekat balai pelepasan. heh.

ena taktau nak bagi apa dekat rain. cuma ena harap, rain tak lupa kat ena. nanti dah jadik doktor berjaya, tegur2lah ena tau. kalau rain sombong, ena bakar klinik rain. -.-

last speech, semoga rain dapat jadik doktor yg hebat yg dpt menyumbang kpd islam.
semoga rain dapat belajar tinggi2 dan sebar ilmu dekat seluruh dunia. *cam over jek.
semoga rain dapat kawin dgn Bapa Penyayang. lalala~
semoga rain kuat jadik anak perantau.
semoga rain dilindungi Allah selalu.
and the list goes onnnnn~

nah hasil laptop yg tak seberapa dr ena.

dan ini jugak. :P




Click to play this Smilebox greeting
Create your own greeting - Powered by Smilebox
Create your own free greeting 


ini pon? -.-"


Click to play this Smilebox greeting
Create your own greeting - Powered by Smilebox
This digital ecard personalized with Smilebox


thanks norain for everything! all the best. *melambai-lambai tgn sambil menyapu air mata mcm cerita jepun.

ulang-alik MARA setiap mggu buat aku penat. tukar kos setiap kali turun KL buat aku serabut. urghhh!

*tapi nak belajar kena lah berkorban ye dak?
 


5 comments:

Saya Piya said...

sob sob sob.. aku trasa keterharuan dan keikhlasan kau.

Nina Mazlan said...

kau nak jugak ke ummu? klu kau pya entri mesti lg panjang dr ni. bahaha. :P

Norain Ishak said...

hahaah.perhh terharu gilaaa!terima kaseh ernaaa!!

Saya Piya said...

hahaha. tak pe la. aku baca yg rain pnya pn da tharu. nikan baca yg khas utk aku. aku tau deep in ur heart, u really lap me laa.

Nina Mazlan said...

senget. -.-