Monday, November 8, 2010

kali ni aku nak kisah!!! =.=


"mungkin kalau erna gunakan nada yang lebih lembut 
dan menenangkan dalam blog 
seperti yang saudari maryam selalu gunakan semasa berdakwah,
dakwah erna akan semakin berkesan.
entahlah erna,***** cuba untuk menyelami apa yang ada di dalam hati erna...
kalau erna bangga dengan islam yang erna ada,
erna takkan menggunakan nada seperti mendesak
 akan tapi menggunakan nada yang lemah lembut.
***** cakap kat sini sebab ***** xreti nak cakap depan2...
maybe sebab pikirkan nak jaga hati kawan n plus ***** ni pengecut...
simpan jelah apa yang ***** cakap ni 
sebagai teguran daripada seorang sahabat dan 
tak perlulah beritahu kepada sesiapa pun...
ini antara kite berdua sahaja...
andai ***** tersalah menegur,***** mohon maaf daripada erna...wassalam :)
 *xperlu publish komen ni ye erna*"

ni komen yg aku dapat hari ni
perasaan??

kena tegur, tu biasala
aku mmg bukan perfect pun sampai x pernah kena tegur langsung
dan aku sgt suka kena tegur sebenarnya
dgn teguran, aku boleh tahu kelemahan aku

tapi, aku sgtlah pelik bin ajaib
sebab setiap kali orang nak tegur aku
mesti suruh jadi macam SAUDARI MARIAM
masuk ni, da kali keberapa puluh ntah =.=

fine!
aku ngakula mariam sgt lemah lembut
cakap pun sopan
xmacam aku yg gila sarcastic ni
tp, mungkin xperlu nak suruh aku jadi cam dia???

tegur, tegur jela
xperlu nak suruh jadi cam mariam
kang aku jadik lembut cam mariam betul2 kang
xpasal2 orang cakap aku buang tebiat kang =.=
dah aku mmg lahiriahnya macam ni
kurang sopan, kurang lembut
abes, nak suruh aku buat camna?? +_+

tipula kalau ak cakap ak xhargai teguran2 korang tu
teguran tu sbb nak improve kan diri aku jugak kan?
tp, mungkin lepas ni xpayah nak suruh jadik cam mariam dah
dr korang suruh aku jadik cam mariam, baik korang suruh aku jadik cam saidatina khadijah ke
baru aku boleh berusaha keras sbb nak sampai ke tahap tu
cehhhh =.=

minta maafla kepada pemberi komen sbb dgn sesuka hatinya mem'publish' komen kau di sini
jgn risau, aku xdendam ngan orang
kalau aku dendam, aku jumpa kau aku tampar laju2
tp, ke'tidaksopan'an aku xsampai tahap tu lagi ok
walaupun mungkin aku xdapat nk senyum manis cam mariam kat kau
tp aku tau, senyuman aku tetap comel
la la la~~
lagipun, kau kan kawan aku :)

kepada yg selalu terasa ngan entri aku
maaf!
masa aku tulis, ayat aku walaupun nampak sarcastic
tp nada aku biasa jek sebenarnya
xtau pulak korang baca nada lain =.=

kepada mariam
haha
maaf sebab masuk nama mariam dlm entri erna
tu la mariam ni sopan sgt
ishhhh :P

*aku da tanya ramai gak org, diorang cakap diorang walaupun terasa, tp diorang cakap cara aku tulis macam terkesan kat hati diorang. kalau tgk, ustaz2 bg ceramah pun, byk jek sarcastic. setiap org ada taste lain2 kan? so, kalau xsuka baca blog aku, bacala blog org2 lain yg ayatnya lebih lembut. macam ceramah gak kan, kalau xsuka ustaz yg sarcastic, dengarlah ceramah dr ustaz yg cakap pelan2.bisik2, kan???!*



15 comments:

shikingojes. said...

sabar erna sabar..takpe2.aku suka jek cara hang.wpun kdg2 terasa smpi nak hempuk hang dgn krusi pn ada.eheee..go erna! kalo nak puaskan hati suma org mmg smpai bila2 pn xleh.kan kan?

Nina Mazlan said...

kan shikin kan?hee.ko ni,lg ganas dr ak.nak hempuk ngan kerusi teghuih :P

Muizz said...

sabar la petsis.
mujahadah tu pahit kerana syurga itu manis kan.da ditulih kat atas tu.biasa la.laen org laen cara,yg penting ikut syara'..

doa la bnyk2 supaya dakwah diterima.ingat la bahawa hidayah dari Allah.bukan dari manusia.

Dai said...

haha sabaq no. kita rokers, xyah jadi org lembut kot. mampuih la asyik nak soh org len jadi satu pattern ja. klu cetu, bek la xyah kluaq ayat ni

"manusia hati lain2" =)

cheers mate!

Nina Mazlan said...

pet bro : eh,xaci amik ayat kat ats :P inshaAllah :)

pet sis : cam pakat lak pet fam komen sama2 :P lancaster best?isk3.hee,thanx2 pet sis ^_^

rindu pet famili sekalian :))

zameer.zaihan said...

xde2. daie mmg kena sweet cam AKU! :P

Anonymous said...

Post ni menunjukkan saudari tidak boleh terima teguran kerana rasakan diri sudah elok tahap "perfect". Kalau ditegur supaya lebih lembut bermakna diri saudari kasar le tu. Tapi marah plak. Islam tu kan indah dan lembut. Tengok diri sendiri sedalam-dalam. Saidinati Khatijah ke Mariam ke pokoknya kekurangan saudari perlu dibetulkan.

Nina Mazlan said...

zameer : ko sweet?eh,mana ada.ko sengal ada la =.=

Nina Mazlan said...

anin : oh,terima kasih sbb sgt paham hati saya~~

nazrinafifi said...

kak E kate kak E sarkastik? entah xperasan la pulak b4 this..
rasenye kak E da cukop lemah lembut kot...

ck azri said...

tak elok la banding-banding seseorang dengan orang lain..setiap orang bebeza..ish3..

Nina Mazlan said...

fifi : yg ko ni berjangkit ngan hazeerah asal?cer rajin skit,pgil ERNA.isk3 :P aku lembut?hee.terima kasih2.tacing nih :D

Nina Mazlan said...

ck : aku pun keliru kenapa nak banding aku ngan mariam.confuse =.=

Who Am I said...

Hahaha... Erna mmg sarcastic tp dh tu identity ko nk wat cmne... Btw, it suits u well (the rockers style - lol)... X yah nk kesah sgt org yg membanding2kn diri kita ni... To a certain extent, it seems to be a good advice but when 'that person' starts to compare you with someone who is totally opposite from you, it seems unfair... Don't give up Erna, just be yourself... Yang penting niat...

Nina Mazlan said...

encik who am I : asri????eh,sejak bila ada blog? :P hee.thanx =)

*aku xla rock pon kan.still sweet.ngaa :D*