Thursday, November 18, 2010

mesej ini sgt penting~!

amaran kepada manusia
sekarang, bumi telah melahirkan ramai makhluk bernama STALKER
jadi, pastikan maklumat2 penting korang terjaga rapi
kang,sia2 jek hidup =.=

*stalk orang pun agak2 arh.aku pun stalker gak,tp xla sampai nak gosip orang sesuka hati*

kalau x betul, boleh jadik fitnah tahu
baik kau bunuh jek orang yg kau gosip tu
dussssssssshhhhh!

*jgn menilai atau buat assumption berdasarkan apa yg kau nampak jek.kadang2,apa yg kau nampak,xsama dgn apa yg sebenarnya terbuku di hati*

xpasal2 nama baik orang yg kau stalk boleh tercemar
sbb assumption & penilaian mengarut kau tu

contoh : aku sembang dgn LELAKI A di cafe, maka aku couple ngan dia *mereng*

contoh 2 : aku like status LELAKI B di FB, aku suka LELAKI B.huh?apakah?? (-_-') *kalau aku like 10 status, maknanya aku suka 10 lelakila?bapak gatal aku*

jgn main2 ngan aku
aku garang kot =.=

*aku xkan kacau kau,kalau kau xkacau aku,ok*

tapi, kalau stalk orang, amik pengajaran cam ummu chaletmate kesayangan aku, dibenarkan :P


24 comments:

shikingojes. said...

contoh 1 dan contoh 2 tu sgt betul ye.pantang sembang trus cakap ada pape.kalo btol ade pape, xkan sembang laa..malu pnya pasal.hee.;PP

Nina Mazlan said...

shikin : agk arh.nampaknya manusia smakin sengal ~_~

hazee.hashim said...

Setuju3. :D
Kalau suka betol2, mana buleh cakap ngan si dia weyh. Malu membebani diri. mana mungkin kita bisa bersembang dgn galaknya and gelak dengan kuatnya depan orang yang disukai. Wokeyh. dah merapu. :P

Ummu Safiyah said...

hahahaha.. yeayy. erna sayang aku.. tu ar, entah2 ada kan org kata aku suka kat kau, lesbo. sbb aku like sume komen n status kau smpi juta2 noti kt fb.. hahah

Nina Mazlan said...

hazee :eh,gaya ckp cam ada suka sapa2 jek?haaa =S

merapu2,suka hazee merapu nih :P

Nina Mazlan said...

ummu : haa,agak arh.bukan kau jek,sekali ngan nabilah,mai suma lesbo sbb obses ngan ak.hakhak :D

Anonymous said...

memang sgt sengal~

Nina Mazlan said...

anon : ape yg sengal?xde.ade org lain yg lagi sengal ~_~

hazee.hashim said...

Hoish. Mana ada... Orang cuma pikir possibility and probability yang akan berlaku bila suka orang jek. Kalau in real life, setakat ni belom ada yang berkenan. :P laenlah kalau kak E kan? Mwuahahahah!

Nina Mazlan said...

hazee : eh,k.erna pulak.haa,ni cth buat assumption melulu nih.nak kena nih =.= k.erna xmainla bercinta,suka2 nih.kawen teghuih :P la la la~~

hazee.hashim said...

Ceit. gatai nak kawen. A-level pon ta lepaih lagi Kak oiiii. :P

nazrinafifi said...

tipu.
kak E tipu kak E garang.
xcaye!!
lalala~

Nina Mazlan said...

hazee : eleh,hazee pon gatal jugak.weeekkk :P

fifi : ak garang kot.xcaye lak.ceit =.= tanya hazee..kan2? :P

zameer.zaihan said...

chait~! kalo suka akan jd malu2. mknenye kalo x suka xyah malu la?

maknenye aku suka sume pmpuan kat ats dunia nih. =.=

Nina Mazlan said...

zameer : aku xcakap.tp aku setuju.la la la~~~ perempuan laki bkn lain2 ke?isk3 :P

jap,indirectly sbnarnya ko nak cakap yg ko pemalu ke?ceit =.=

zameer.zaihan said...

pempuan laki bukan lain2 pe? ape msksudnye? =.=

dah itu kenyataan terima je la. walaupun ia manis.

Nina Mazlan said...

ntah.ko interpretla sendiri.ak tau cakap jek :P

manis menda?pahit jek dustaan tu.

zameer.zaihan said...

haaa.merepek.isk3.

Kalami kassukkar fil halawah.

Nina Mazlan said...

jangkit dr ko arh.

xpaham klu xtranslate =.=

sh. said...

Walaupon post ko panjang, tapi aku suka baca, sebab msg sampai ;D

Wakakaka zameer tu, kata x suka cakap manis2, macam mana kalamuka kassukkar fil halawah? kehkeh.

Nina Mazlan said...

sh : hah?panjang eh?ak da berusaha tuk pendekkan kot =.=

weyh,ak x faham ayat tu cakap apa.dushhhhh!

yg aku paham, yg kalami tu mcm percakapan.halawah tu mcm malu jek.waaaaa,apa2?xpaham T.T

hazee.hashim said...

Kak Shikin geng! Meer, contradictive statement mu berbanding apa yang selama ni ko uar2kan. :P Konon2nya ta nak cakap sweet2, ni tetiba 'kalami kassukar'. cakap macam *****. Mwuahahaha.
KAk E: diaorang kata, "kata2ku manis seperti gula."

zameer.zaihan said...

hoisssh. manis itu bermaksud berisi. bkn manis pada luaran. korg nihh. sastera la cket. ish3. ni dok tngok zahir je. batin x tengok. dont judge a man by his leg! :P

hazeerah: sh tu bkn kak shikin ye. harap maklum. ish3. ko nih. cmne nk jd sc? senior pun xknal. nk lobi org cmne? mwahahahaha

Nina Mazlan said...

hazee,zameer : gado2.bagi full komen aku.isk3.mmg budak2 korg nih.cer matured skit cam KAK ERNA nih :P