Tuesday, November 2, 2010

perlu ke berjiwang? =.=

'Andai kau dapat melihat hatiku
Andai saja kau dapat membaca fikiranku
Betapa ruang jiwaku penuh bayangan dirimu,
Menghiasi hari-hariku
Senyum dan suaramu teduhkan jiwaku
Cintailah aku dengan kesungguhanmu'

'jika kau hidup sehingga 100 tahun, aku hanya ingin hidup sampai 99 tahun, kerana aku x sanggup hidup tanpa kau'

oke,cukup.
geli geleman aku.

soalan : perlu ke berjiwang dgn bukan isteri/bukan suami?

macam ayat kat atas, contoh2 ayat jiwang yg aku curik dari abg google.
aku nak buat sendiri?huh.sem depan baru siap entri ni.
xpun,ayat jiwang yg keluar akan jadik camni :

'kau,aku suka kau.tp aku pun xtau kenapa sbb kalau nak kata kau hensem,xla pun.kucing aku lagi comel.tp aku suka jugak kau'

sweet x? =.=
ishhhhh!

aku pelik,pelik,dan pelik *haa,amik kau! =.=*
kat mana2, mesti ada jek org2 yg berjiwang sesama sendiri.
tahulah bercinta,fine,aku xjeles pun oke.
tapi,mungkin xperlu sampai nak show off kat semua org?

bukak facebook
news feed aku penuh dgn korang punya wall-to-wall

'abg,sayang windu lerrrr.abg windu sayang x? :D'

'mestilah abg windu.sayang abg ni,manjanya die.hikhik'

eeeei.geli.
xperlu kot nak public sgt.
macam nk gitau kat semua kawan2 kau, 'eh,pakwe aku rindu aku'
tu pun nasib baik pakwe kau xkejam,jawab manja2 gak.
kalau dapat pakwe senget, maunya dia pangkah balik, 'eh,xrindu langsung =.='.
dussshhhhh!
*mesti kau deactivated FB skang gak*

tu cerita FB
ada jugak blog yg mmg dicipta khas bagi membuktikan rasa kasih dan cinta dia kat pasangan dia
tapi, tu xley buat apalah.sbb kalau aku xsuka,mmg aku xkan baca awal2 lagi.
mcm blog aku,kalau korang xsuka,xyalah baca.
ada aku kesah? :P

tp kemusykilan aku terhadap blogger macam ni mmg adalah
yela,aku tersangatlah xpaham kenapa korang sgt suka cerita pasal kehidupan harian korang dgn pakwe/makwe korang tu
kalau sikit2,contoh tulis pasal suprise yg pasangan korang buat,xpela jugak *saja,nak bagi kawan2 komen : 'oh,pakwe kau sgt romantik.sgt jeles'*
tp ni,dari mesej pakwe kau kejut bangun subuh,sampailah ke mesej pakwe kau ucap good  nite,semua kau nak cerita.
xsegan ke?semua org tau korang gaduh ke,korang mkn sekali ke.haih2.
yg lagi pelik,jarang lak aku tengok,org buat blog khas untuk ibu ayah yg dah jaga kita sampai cun melecun macam ni
erkkkkk =.=
adehhhh.macam ni rupanya org bercinta ek?
xdapat menangkap apa motif di sebalik semua kejiwangan itu.

hmmmm...
aku xpernah dan xingin nak bercinta sekarang ni
*aku nak kawen jek.wekkkkk*
jadi,aku xla salahkan sgt korang2 yg berjiwang ni
sebab kot2la,nanti aku bercinta pun,blog aku ni penuh dgn rutin harian aku dan kekasih hati aku jek.ngaaaa :D
so,no komenlah sbb dugaan bercinta tu xdatang lg kat aku
buat masa sekarang,kekasih hati aku hanyalah buku further maths =.=
dan korang2 yg rasa korang jiwang,pandai2lah pikir.
korang da besar kot
kalau kecik lagi,xla pandai nak jadik sweet talker nih.isk3 =)


19 comments:

Norain Ishak said...

apa makna jiwang?

Nina Mazlan said...

rain : ntah.setiap org lain2.hee :P ain ckp jiwang tu cna?

MursyiDin said...
This comment has been removed by the author.
Nina Mazlan said...

huh?pehal mursyidin?ishhhh =.=

nazrinafifi said...

berjiwanglah dgn buku further maths nescaya anda cemerlang... =.=

musyi said...

oopss...alaa..tlepas plak..
ok2..ni ak gne nma k..

Nina Mazlan said...

fifi : kan?heheh +_+" mcm mana nk berjiwang ngan buku further?ak cakap bercintalah.cehhhh~~

syidah : xaci,delete komen :P

iqbalsyarie said...

hihi...banyak betul artikel jiwang di blog2 ya. Saya pun tak terlepas sama. Terus terusan bercakap soal yang jiwang2..hihi

zameer.zaihan said...

woih. aku jiwang dgn fifi je! x menyalahi hukum alam! :P

Anonymous said...

awak tls: "mcm blog aku,kalau korang xsuka,xyalah baca.
ada aku kesah? :P"mcm FB aku,kalau korang xsuka,xyalah baca.
ada aku kesah? :P"
hokeh....

Nina Mazlan said...

iqbal : haha.mgkin kalau berjiwang dgn Allah,boleh diterima :P

Nina Mazlan said...

zameer : arh,xkira.jiwang gak.ngan fifi pon.yakkkk~~ :P

Nina Mazlan said...

cik anony yg da bocor identitinya =.= : huh?kerja hang dok mengutuk blog ak ja kan?cesssss! +_+"

zameer.zaihan said...

erksss. korg pompuan bleh lak jiwang2 sesame sendiri? yakk~~!

Nina Mazlan said...

zameer : ala,pmpn mmg fitrahnya sweet.isk3~~

zameer.zaihan said...

pmpuan sweet, lakoi sour la? amboi2. mudah2 je ko buat konklusi. ish3.

Nina Mazlan said...

lakoi???? :D mmg sengal.

ak x cakap pon 'lakoi' sour.ko yg ngaku =.=

zameer.zaihan said...

laki laaaaa~~~! hishhh. !@#$%^&* :P

Nina Mazlan said...

ko yg ckp lakoi.la la la~~