Sunday, November 14, 2010

sharing is caring ^_^

WARNING!
sebarang kesan sampingan yg berlaku lepas baca entri ni aku x bertangggungjawab ok
internet KY slow bukan sebab aku
la la la~~

budak2 KY xboleh log in
email, facebook, blog
ishhh!geram betul
tapi dah jumpa penyelesaian :P

mula2, bukak internet browser korang
aku bagi contoh chrome sbb chrome popular *padahal aku guna comet bird =.=*

lepas bukak, korang nampak gambar spanar kat tepi sekali sebelah tempat korang letak url
nampak2?
haa,tekan situ dan pilih OPTIONS


then, lepas klik OPTIONS, benda ni akan keluar


ada 3 tabs
pilih yg UNDER THE HOOD tu
lepastu  tekan CHANGE PROXY SETTINGS
dan akan keluar

jeng jeng jeng


haa, ada kan?
bagus2
lepas tu, tekan LAN SETINGS mcm gambar kat atas
dan akan keluar kotak paling kecik nih


masukkan no kat atas ni
dannnnn

berjaya ^_^

*log in skang gak!*

p/s : aku hanya membantu.kalau xberhasil, korang g jerit kuat2 kat housecapt korang =.=
(ayat lain bagi MINTA MAAF =P)

NOTA KAKI : kalau xnampak apa yg ada dalam gambar, tekan 'ctrl +'

sekian, kelas komputer bersama dr ravi aku :P

credit to : nabilah karim ^_^ *amik kau bold teghuih*


14 comments:

Aizuddin Abdul Hamid said...

wahhhh!!! terernya!!! dahsyat ang nih!!! waaaaaaaaaaaa ;-0

Nina Mazlan said...

kedengaran sgguh perli =.='

zameer.zaihan said...

okeh. ambek phd teghuihh. penemuan terbaru. :0

Nina Mazlan said...

zameer :eh,jgn sengal2 kat sini =.=

Anonymous said...

sbb kau la internet ky slow! :P

delete skang!!!!

Hiz'da said...

sumpah thx doee ernaa!!

shikingojes. said...

dr ravi = erna..
erna = dr ravi..
walawehhhh!

Nina Mazlan said...

anon : eh,xbaik selfish.tenet aku laju jek :P *ak rasa ak tau ko sape =.=*

harinn : ape thanx2?blanja arh :P

shikin : pehal? =.=

mursyidah said...

huiyoo..blik stg ak try..
thnx dr.ERvi..

Nina Mazlan said...

syidah : eeei.nama xsedap =.=

sh. said...

Wahhh tenkiu erna!

Yes!! Berakhir ketensionan aku.

Moga Allah membalas jasamu ernaaa ;DD

Nina Mazlan said...

sh : insyaAllah :P

Anonymous said...

haha..erna bold je ke?x nk buat entry name aku teghuih>????

Nina Mazlan said...

nak ke? :P